Ortak Zorunlu Dersler

Üniversitemizde verilen ortak zorunlu derslerden Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızda uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi planlanmaktadır.

Dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütüldüğünden dersleri takip edebilmek için internet erişimli bir bilgisayara sahip olmak yeterli olacaktır. Kendine ait bilgisayar ve internet erişimi olan öğrencilerimiz, uzaktan eğitim yöntemiyle verilen derslerini laboratuvarlara/sınıflara gelmeden takip edebilecek, kaçırdıkları ya da tekrar izlemek istedikleri dersleri daha sonra kayıttan izleyebileceklerdir.

Kendine ait bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerimiz, uzaktan eğitim yöntemiyle verilen dersleri takip edebilmek için Bölüm laboratuvarlarını kullanabileceklerdir.

Ortak zorunlu derslere ilişkin tüm akademik konular ilgili bölüm tarafından yürütülecektir.

Ortak Zorunlu Dersler Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

Öğrencilerimiz için sistem tanıtım videoları aşağıdadır.İzlemek için videolara tıklayınız:

Sistem Genel Tanıtım Videosu

Ders Devam Zorunluluğu Hakkında Genel Tanıtım

Ortak Zorunlu Dersler Öğretim Elemanı İletişim Bilgileri için tıklayınız.

Yeni Kayıt yaptıran öğrencilerimizin Uzaktan Eğitim Sistemiyle ilgili linkdeki bilgilendirmeyi okumaları gerekmektedir:

Ortak Zorunlu Dersler Öğrenciler UZEM Hakkında Bilgilendirme

Kişisel Bilgisayarınızda Yapmanız Gereken Saat Değişikliği